
Ako upiecť dokonalý rozbíf.
Rozbíf sa pripravuje z nízkej roštenky,ktorá sa získava zo zadnej časti chrbta.Z tejto časti sa pripravujú aj steaky známe ako striploin.Pre dokonalý rozbíf musí byť mäso kvalitné a aspoň 4 týždne odležané.Rozbíf si pripravíme pri nízkej teplote,aby zostalo mäso šťavnaté.
Čas prípravy 1 hour hr 20 minutes mins
Čas varenia 2 hours hrs 30 minutes mins
Chod Hlavný chod
Kuchyňa Anglicko
Porcie 8
Potrebujeme
- Teplomer do mäsa
Ingrediencie
- 1½ hovädzia nízka roštenka
- olivový olej
- rozmarín
- tymián
- 2 PL dijónska horčica
- mleté čierne korenie
- soľ
- 1 PL hrubozrnná soľ
Postup
- Tuk na vrchu mäsa jemne z kríža narežeme,tak aby sme nezarezali do mäsa!
- Tymián a rozmarín posekáme.
- Mäso polejeme olivovým olejom,vmasírujeme posekané bylinky a necháme postáť jednu hodinu na izbovej teplote.
- Po jednej hodine mäso opečieme v panvici zo všetkých strán.
- Opečené mäso osolíme,okoreníme,celé potrieme dijónskou horčicou a vrch(tuk) posypeme hrubozrnnou soľou.
- Sondu teplomera pichneme do stredu mäsa a pečieme na 85°,kým teplota v strede mäsa dosiahne 56°.Doba pečenia je asi 2½ hodiny.
- Ak teplota v strede mäsa dosiahne 56°,tak mäso vyberieme z rúry,prykryjeme alobalom a teplotu zvýšime na 220°.
- Robíf zapečieme na 220° asi 15 minút.
- Rozbíf podávame s s omáčkou z červeného vína a Jorkšírskim pudingom.
- Prajeme dobrú chuť.
Video
Keyword ako upiecť rozbíf, dokonalý rozbíf, príprava rozbífu, rozbíf