Gogs-recepty.sk

Ako upiecť dokonalý rozbíf.

Dizajn bez názvu (9)

Ako upiecť dokonalý rozbíf.

Rozbíf sa pripravuje z nízkej roštenky,ktorá sa získava zo zadnej časti chrbta.Z tejto časti sa pripravujú aj steaky známe ako striploin.Pre dokonalý rozbíf musí byť mäso kvalitné a aspoň 4 týždne odležané.Rozbíf si pripravíme pri nízkej teplote,aby zostalo mäso šťavnaté.
Čas prípravy 1 hour 20 minutes
Čas varenia 2 hours 30 minutes
Chod Hlavný chod
Kuchyňa Anglicko
Porcie 8

Potrebujeme

  • Teplomer do mäsa

Ingrediencie
  

  • hovädzia nízka roštenka
  • olivový olej
  • rozmarín
  • tymián
  • 2 PL dijónska horčica
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • 1 PL hrubozrnná soľ

Postup
 

  • Tuk na vrchu mäsa jemne z kríža narežeme,tak aby sme nezarezali do mäsa!
  • Tymián a rozmarín posekáme.
  • Mäso polejeme olivovým olejom,vmasírujeme posekané bylinky a necháme postáť jednu hodinu na izbovej teplote.
  • Po jednej hodine mäso opečieme v panvici zo všetkých strán.
  • Opečené mäso osolíme,okoreníme,celé potrieme dijónskou horčicou a vrch(tuk) posypeme hrubozrnnou soľou.
  • Sondu teplomera pichneme do stredu mäsa a pečieme na 85°,kým teplota v strede mäsa dosiahne 56°.Doba pečenia je asi 2½ hodiny.
  • Ak teplota v strede mäsa dosiahne 56°,tak mäso vyberieme z rúry,prykryjeme alobalom a teplotu zvýšime na 220°.
  • Robíf zapečieme na 220° asi 15 minút.
  • Rozbíf podávame s s omáčkou z červeného vína a Jorkšírskim pudingom.
  • Prajeme dobrú chuť.

Video

Keyword ako upiecť rozbíf, dokonalý rozbíf, príprava rozbífu, rozbíf