Gogs-recepty.sk

Ako pripraviť dokonalý steak z hovädzej sviečkovice.

xr:d:DAFJTu97T4M:4,j:32863855483,t:22081414

Ako pripraviť dokonalý steak z hovädzej sviečkovice.

Sviečkovica je najjemnejšia časť hovädzieho mäsa.Nachádza sa medzi medzi bedrovou kosťou a prvým bedrovým stavcom.Na dokonalý steak musí byť odležané aspoň štyri týždne.Pri dobre odležanom steaku sa po stlačení prstom nevráti do pôvodneho tvaru,ale zostane odtlačok.
Ako delikátna pochúťka je hovädzia sviečkovica celosvetovou klasikou.V súlade s tým existuje veľa názvov pre jednu a tú istú časť mäsa.Tu sú mená hovädzej sviečkovice podľa krajín,aby ste sa na dovolenke vyznali.
Rakúsko –Lungenbraten
Nemecko –  Filet/Lende
Francúzsko – Filet
Španielsko – Solomillo de Terner
Taliansko – Filetto
UK –  Fillet/ Tenderloin
USA – Steak/ Tenderloin
Čas prípravy 1 hour
Čas varenia 20 minutes
Chod Hovädzie mäso
Kuchyňa francúzska
Porcie 200 g

Ingrediencie
  

  • 200 g steak z hovädzej sviečkovice odležaný 4 týždne
  • 2 ks strúčik cesnaku
  • 1 ks vetvička tymiánu
  • 1 ks vetvička rozmarínu
  • 30 g maslo
  • 1 PL olivový olej

Postup
 

  • Hovädzí steak potrieme olivovým olejom.Na vrch položíme cesnak,tymián,rozmarín a necháme postáť na izbovej teplote jednu hodinu.
  • Steak vložíme do horúcej panvice a krátko opečieme z oboch strán.
  • Prihodíme bylinky,cesnak a maslo.Steak počas opekania oblievame rozpusteným maslom.
  • Hovädzí steak po dvoch minútach opekania osolíme z oboch strán a dáme s bylinkami a cesnakom do pekáča.
  • Steak okoreníme a pečieme v rozohriatej rúre na 130℃-14 minút
  • Upečený steak vytiahneme z rúry,preložíme na tanier a necháme aspoň 5 minút odpočívať.
  • Dobrú chuť

Video

Keyword ako pripraviť hovädzí steak, hovädzí steak, hovädzia sviečkovica, steak, steak z hovädzej sviečkovice