
Dusená hovädzia falošná sviečkovica
Lahodný nedeľný obed?Čo si tak pripraviť dusenú hovädziu falošnú sviečkovicu?Hovädzie sa pomaly dusí v červenom víne so zeleninou a koreninami až do mäkka.Úžastná aróma zostáva v omáčke a kombinácia s jemným zemiakovým pyré a s chrumkavou smaženou cibuľkou je to absolútna lahôdka.Pre lepšie porozumenie receptu sme pre Vás vytvorili videorecept,ktorý nájdete dole pod receptom.Poďme si ju pripraviť!
Čas prípravy 20 minutes mins
Čas varenia 2 hours hrs 30 minutes mins
Chod Hovädzie mäso
Kuchyňa medzinárodná kuchyňa
Porcie 8
Ingrediencie
Mäso
- 1⅕ kg Hovädzia falošná sviečkovica
Zelenina
- 2 ks Mrkva
- ¼ ks celer
- 1 ks paradajka
- 2 ks cibuľa
- 4 ks strúčik cesnaku
Koreniny a bylinky
- 1 ČL celé čierne korenie
- 7 ks Nové korenie
- 2 ks Bobkový list
- 3 ks šalvia
- 1 ks vetvička rozmarínu
Ďalšie suroviny
- 2 PL paradajkový pretlak
- 5 g Sušené hríby
- 3 PL slnečnicový olej
- 3 dcl červené víno
- vriaca voda podľa potreby
Postup
Príprava
- Zeleninu pokrájame na väčšie kusy.
- Mäso osolíme a okoreníme zo všetkých strán.
- Do väčšieho hrnca pridáme olej,necháme rozohriať a mäso z prudka opečieme zo všetkých strán do zlatista.
- Opečené mäso vyberieme z hrnca,pridáme cibuľu a chvíľu restujeme.
- Pridáme mrkvu,celer,cesnak a ďalej restujeme.
- Do zeleniny pridáme paradajkový pretlak a ďalej pomaly restujeme.
- Ak je zelenina s pretlakom orestovaná do hneda,zalejeme červeným vínom a necháme úplne vyvariť.
- Zalejeme vriacou vodou,pridáme sušené huby,koreniny,bylinky,rajčiny,mäso,prikryjeme a necháme pomaly dusiť do mäkka.
- Mäso počas dusenia párkrát otočíme.
- Udusené mäso vzberieme z hrnca,omáčku precedíme a varením zredukujeme do hustoty omáčky.
- Hotovú omáčku dochutíme soľou a mletým čiernym korením.
- Dusené mäso krájame na plátky,podávame so zemiakovým pyré,smaženou cibuľkou a vareným ružičkovým kelom.
- Dobrú chuť
Video
Keyword dusenémäso, hovädziemäso, pokrmzhovädzieho