Gogs-recepty.sk

Fettucciny s čerstvými dubákmi

Dizajn bez názvu (10)

Fettucciny s čerstvými dubákmi

Toto je jedno z mojich obľúbených jedál! Krémové cestoviny s chuťou a vôňou čerstvých húb prevoňané čerstvou petržlenovou vňaťou a posypané parmezánom.Tento jednoduchý klasický recept zTalianskej kuchyne očarí určite aj Vás,tak neváhajte a pripravte si ho v pohodlí domova.
Čas prípravy 25 minutes
Chod Cestoviny
Kuchyňa Talianska
Porcie 2

Ingrediencie
  

  • 250 g Cestoviny (fettucciny,tagliatelle,pappardele)
  • 250 g Čerstvé huby (môžu byť aj šampiňóny)
  • 300 ml Zeleninový vývar
  • 250 ml Smotana (33%)
  • 1 ks Cibuľa
  • 2 ks Strúčik cesnaku
  • 20 g Maslo
  • 30 g Parmezán alebo Grana padano
  • Petržlenova vňať

Postup
 

  • Cibuľu pokrájame na malé kocky,huby ľubovolne pokrájame,petržlenovú vňať a cesnak posekáme.
  • Na masle orestujeme cibuľu,po chvíli prihodíme cesnak a huby,osolíme a pomaly restujeme do zlatista.
  • Cestoviny dáme variť do osolenej vriacej vody.
  • Do orestovaných húb pridáme zeleninový vývar,smotanu a pomaly varíme,kým omáčka začne hustnúť.
  • Zhustnutú omáčku okoreníme,poprípade osolíme,pridáme petržlenovú vňať,uvarené cestoviny,priamo z vody v ktrorej sa varili a dobre premiešame.
  • Fettucciny dáme na bok zo sporáka,posypeme parmezánom,premiešame a podávame.
  • Prajeme dobrú chuť

Video

Keyword čerstvé dubáky, cestoviny