
Fettucciny s čerstvými dubákmi
Toto je jedno z mojich obľúbených jedál! Krémové cestoviny s chuťou a vôňou čerstvých húb prevoňané čerstvou petržlenovou vňaťou a posypané parmezánom.Tento jednoduchý klasický recept zTalianskej kuchyne očarí určite aj Vás,tak neváhajte a pripravte si ho v pohodlí domova.
Čas prípravy 25 minutes mins
Chod Cestoviny
Kuchyňa Talianska
Porcie 2
Ingrediencie
- 250 g Cestoviny (fettucciny,tagliatelle,pappardele)
- 250 g Čerstvé huby (môžu byť aj šampiňóny)
- 300 ml Zeleninový vývar
- 250 ml Smotana (33%)
- 1 ks Cibuľa
- 2 ks Strúčik cesnaku
- 20 g Maslo
- 30 g Parmezán alebo Grana padano
- Petržlenova vňať
Postup
- Cibuľu pokrájame na malé kocky,huby ľubovolne pokrájame,petržlenovú vňať a cesnak posekáme.
- Na masle orestujeme cibuľu,po chvíli prihodíme cesnak a huby,osolíme a pomaly restujeme do zlatista.
- Cestoviny dáme variť do osolenej vriacej vody.
- Do orestovaných húb pridáme zeleninový vývar,smotanu a pomaly varíme,kým omáčka začne hustnúť.
- Zhustnutú omáčku okoreníme,poprípade osolíme,pridáme petržlenovú vňať,uvarené cestoviny,priamo z vody v ktrorej sa varili a dobre premiešame.
- Fettucciny dáme na bok zo sporáka,posypeme parmezánom,premiešame a podávame.
- Prajeme dobrú chuť
Video
Keyword čerstvé dubáky, cestoviny