Gogs-recepty.sk

Tradičné kimči (kimchi)

Dizajn bez názvu (13)

Tradičné kimči (kimchi)

Kimchi je považované za kórejské národné jedlo a klasiku kórejskej kuchyne – ako napríklad sushi v Japonsku alebo pekinská kačica v Číne a zároveň je jedno z najzdravších jedál na svete. Každý,kto vie pripraviť dobré kimchi je v Kórei veľmi uznávaný. Každá dedina a každá rodina má svoj recept a svoje zloženie surovín.Špeciálne suroviny,ako drvené krevety a kórejské chilli je možné u Nás objednať v rôznych internetových obchodoch.Tak čo?Trúfnete si?
Čas prípravy 4 hours
Celkový čas 3 days
Chod Kvasená zelenina
Kuchyňa Korea
Porcie 20 porcií

Potrebujeme

  • 5L kameninový súdok

Ingrediencie
  

Kapusta

  • 2 kg Čínska kapusta
  • Soľ na nasolenie kapusty

Kimchi pasta

  • 500 ml voda
  • 2 PL ryžová múka
  • 2 PL hnedý cukor
  • 300 g biela reďkovka
  • 3 ks mrkva(asi 400g)
  • 2 ks jarná cibuľka
  • 3 ks menšia cibuľa
  • 6 ks strúčik cesnaku
  • 30 g zázvor
  • 5 PL rybacia omáčka
  • 4 PL drvené krevety v soli (internetový obchod)
  • 4 PL kórejské chilli (internetový obchod)

Postup
 

Nasolenie

  • Z čínskej kapusty odstránime vrchné listy,koniec hlúbika,narežeme a potrháme na osem rovnakých kusov.
  • Kapustu namočíme do studenej vody a dobre nasolíme(Každý list zvlášť).Necháme postáť 3 hodiny.
  • Po troch hodinách kapustu dobre umyjeme v studenej vode,jemne vyžmýkame a necháme odkvapkať.

Kimchi pasta

  • Do 500ml studenej vody pridáme 2 polievkové lyžice ryžovej múky a za stáleho miešania necháme zovrieť.Varíme 5 minút.
  • Pridáme hnedý cukor a necháme vychladnúť.
  • Mrkvu,bielu reďkovku pokrájame na pásiky a jarnú cibuľku na kolieska.
  • Do mixéra dáme cesnak,zázvor,cibuľu,rybaciu omáčku a zmixujeme
  • Vo väčšej miske zmiešame vychladnutú uvarenú ryžovú múku s hnedým cukrom,rozmixovanú cibuľu,zázvor,cesnak,rybaciu omáčku,kórejské chilli,drvené krevety a zeleninu.

Dokončenie

  • Medzi každý list odkvapkanej kapusty vložíme kimchi pastu a poukladáme do kameninového súdka,alebo pohárov.
  • Kimchi v súdku dobre postláčame,aby medzi listami nezostal vzduch.
  • Prikryjeme na necháme na izbovej teplote 3 dni kysnúť.
  • Po 3 dňoch kysnutia kimchi skladujeme v chladničke a podávame posypané jemne opraženým sezamom.
  • Dobrú chuť

Video

Keyword ako pripraviť kimchi, kimchi, recept na kimchi, tradičné kimchi