Jahodový parfait s mätou
Slovo Parfait znamená dokonalý,perfektný a pochádza z francúzštiny.Parfait je aj zmrzlinový dezert a na rozdiel od klasickej zmrzliny sa masa z vajíčok,cukru a smotany nemieša v stroji na prípravu zmrzliny,takže si Parfait môžete jednoducho pripraviť v pohodlí domova.Čas prípravy 20 minutes minsČas varenia 30 minutes minsChod DezertKuchyňa francúzskaPorcie 4Kalórie 450 kcalPotrebujeme
1,5L FormaIngrediencie
- 300 gr jahody
- 100 gr kryštáľový cukor
- 3 ks bielok
- 70 gr práškový cukor
- štipku soli
- ½ šťava z citróna
- 500 ml šľahačková smotana min. 33 %
- 1 PL mäta
Postup
Jahody a šťavu z polovice citróna zmixujeme. Žltka oddelíme od bielok. Do bielok pridáme štipku soli,kryštáľový cukor a šľaháme nad vodným kúpeľom,kým vznikne nadýchaná biela pena,ktorá by nemala presiahnuť teplotu 50°. Bielka šľaháme,kým úplne vychladnú a počas šľahania pridáme práškový cukor. Smotanu vyšľaháme Do vyšľahaných bielok pridáme rozmixované jahody s citrónom,mätu a zmiešame.Nakoniec opatrne od spodu primiešame vyšľahanú šľahačku. Zmiešanú masu dáme do formy vystlanej potravinárskou fóliou a vložíme do mrazničky minimálne na 4 hodiny.Video
Poznámky
Ďakujeme za návštevu našej stránky.Keyword dezert, jahody, parfait, recept, sladké pokušenie, zmrzlinový dezert