Gogs-recepty.sk

Jahodový parfait s mätou

Jahodový Parfait (7)

Jahodový parfait s mätou

Slovo Parfait znamená dokonalý,perfektný a pochádza z francúzštiny.Parfait je aj zmrzlinový dezert a na rozdiel od klasickej zmrzliny sa masa z vajíčok,cukru a smotany nemieša v stroji na prípravu zmrzliny,takže si Parfait môžete jednoducho pripraviť v pohodlí domova.
Čas prípravy 20 minutes
Čas varenia 30 minutes
Chod Dezert
Kuchyňa francúzska
Porcie 4
Kalórie 450 kcal

Potrebujeme

  • 1,5L Forma

Ingrediencie
  

  • 300 gr jahody
  • 100 gr kryštáľový cukor
  • 3 ks bielok
  • 70 gr práškový cukor
  • štipku soli
  • ½ šťava z citróna
  • 500 ml šľahačková smotana min. 33 %
  • 1 PL mäta

Postup
 

  • Jahody a šťavu z polovice citróna zmixujeme.
  • Žltka oddelíme od bielok.
  • Do bielok pridáme štipku soli,kryštáľový cukor a šľaháme nad vodným kúpeľom,kým vznikne nadýchaná biela pena,ktorá by nemala presiahnuť teplotu 50°.
  • Bielka šľaháme,kým úplne vychladnú a počas šľahania pridáme práškový cukor.
  • Smotanu vyšľaháme
  • Do vyšľahaných bielok pridáme rozmixované jahody s citrónom,mätu a zmiešame.Nakoniec opatrne od spodu primiešame vyšľahanú šľahačku.
  • Zmiešanú masu dáme do formy vystlanej potravinárskou fóliou a vložíme do mrazničky minimálne na 4 hodiny.

Video

Poznámky

Ďakujeme za návštevu našej stránky.
Keyword dezert, jahody, parfait, recept, sladké pokušenie, zmrzlinový dezert